foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

A kicsid élni akar.

És nagyon szeret téged!

Te vagy az egyetlen védelme.

Mondj igent az életre!

Bármibe is kerül neked.

Abortusztúlélők
PHILIP G. NEY, MARIE A. PEETERS-NEY
(fénymásolt könyv, 77 oldal)
https://www.oroshaziplebania.hu/tulelok.pdf


részlet a jkönyvből

”Egy kismama vakbélgyulladással került kórházba, ám az orvosok a műtét befejeztével abortuszt javasoltak neki. Ez lenne a legjobb megoldás, mert a gyermek várhatóan valamilyen fogyatékkal születne meg. A kismama úgy döntött, mégis megszüli a gyermeket.
Ez a kismama az anyám volt, a gyermek pedig én voltam. ” /Andrea Bocelli
Amikor édesanyja, Edi Bocelli, terhes volt fiával, az orvosok megpróbálták rábeszélni, hogy vetesse el őt. Edi vakbélgyulladást kapott és a szakemberek biztosak voltak benne, hogy a születendő gyermek fogyatékossággal jön a világra. Az anyuka azonban másképp döntött. Andrea Bocelli 1958. szeptember 22-én megszületett az olaszországi Lajaticoban.
“Edi mama egy különleges asszony. Ő és édesapám, Sandro Bocelli, megtanítottak többek között erősnek lenni, bátornak, és kitartónak, hogy ne adjuk fel egykönnyen. Ez utóbbit ők maguk tanúsították, amikor az orvosok abortuszt tanácsoltak nekik a születendő gyermek súlyos kórtana miatt.”
“HA NEM TANÚSÍTANAK EKKORA BÁTORSÁGOT ÉS HITET A SZÜLEIM, MA NEM LENNÉK ITT, HOGY ELMESÉLJEM!”
Bocelli a történetéről így nyilatkozik:
“Azért teszem közzé ezt a személyes történetet, hogy egy kis reménysugarat adjak azoknak az asszonyoknak, akik akármilyen okból is, de úgy érzik, hogy nincs elég bátorságuk, hogy megvédjék az életet, amit méhükben hordoznak.”
CRISTIANO RONALDO
EGY MEGHIÚSULT ABORTUSZ MIATT VAN MÉG ÉLETBEN


Fotó: Pixabay

Cristiano Ronaldo, a világfutball egyik legnagyobb csillaga: ötszörös Aranylabdás, a Facebookon több mint 120 millióan követik, napjaink egyik ikonikus sztárja. De Cristiano Ronaldónak van egy sokkal kevésbé ismert története is: egy meghiúsult abortusz áldozata volt a most már mindenki által körülrajongott labdarúgó.

Édesanyja, Dolores Aveiro önéletrajzi könyvében, az Anyai bátorságban (‘Mothers Courage’) bevallotta, hogy a sztár focista ‘nem kívánt gyerek’ volt és Dolores arra kérte orvosait, hogy végezzenek rajta abortuszt. Az orvosok azonban megtagadták kérését, így a nő megkísérelte házi módszerekkel elhajtani magzatát. Könyvében azt írja, hogy forralt fekete sört ivott és addig futott, amíg azt érezte, hogy mindjárt összeesik.

Persze ma már teljesen máshogy gondolkodik fiáról, akit akkor is ugyanígy szeretne, ha nem lenne százmilliók által ünnepelt sztár: “Cristianonak köszönhetek mindent amim van” – vallja most már Dolores Aveiro.

Idővel Ronaldo is megtudta, hogy édesanyja véget akart vetni az életének még a méhében, de csak a focista tudná megmondani, hogy valójában mennyire érintette meg ez a dolog. Édesanyja szerint Ronaldo ezzel kapcsolatban csak viccelni szokott: “Figyelj anya, akkoriban el akartál vetetni most pedig én tartom el a családot.”

Nem Ronaldo édesanyja az egyetlen nő, aki megbánta, hogy az abortusz mellett döntött. Szerencsére újabb és újabb eljárások vannak már arra is, ha valaki azonnal meggondolja magát és mégis szeretné megmenteni gyermeke életét.

Autumn Barnes miután bevette az RU-486 nevű abortusztabletták közül az elsőt, úgy döntött, hogy mégis meg akarja tartani a gyermekét. Hála az égnek Dr. Matt Harrison létrehozta a ‘sürgősségi abortusz visszafordító tabletta felszerelést’, és progeszteront adott a nőnek azért, hogy visszafordítsa az abortusztabletta hatását. Az eljárás sikeres volt, így Barnes egészséges kisfiúnak adhatott életet.

Azok a nők, akik már a második trimeszterben vannak és az ún. “tágítás és kiürítés” típusú abortusz mellett döntenek ,szintén megállíthatják a folyamatot, bizakodva ezzel egy második esélyben. Egy ilyen nő egyszer megszólított egy életpárti aktivistát egy abortuszklinika előtt és elmondta neki, hogy meg szeretné állítani a három napos procedúrát, amit már elkezdett. Elmesélte, hogy a barátja erőltette rá a terhességmegszakítást. Az aktivista elkísérte a nőt egy orvosi központba (Resurrection Medical Center), ahol az orvosok vissza tudták fordítani a folyamatot.

Az, hogy valakit a ‘nem kívánatos’ kifejezéssel illetnek, még ha az egyik szülő teszi is, semmit nem mond el egy élet értékéről. Lehet, hogy az édesanyja nem akarta Ronaldot, ma mégis számtalan ember ‘akarja’ őt, beleértve az elkötelezett rajongóit, akik mindenhová követik, amolyan Beatles stílusban. Természetesen nagyonis ‘akarja’ őt a kisfia, és ugyanaz az édesanya is, aki egyszer az gondolta, hogy el kell vetetnie fiát.

A Ronaldoról szóló dokumentumfilm egy olyan életet mutat be, amiről legtöbbünk csak álmodozunk. Bár Ronaldo kétségtelenül néha úgy tűnik, mintha arrogáns és kérkedő lenne, ugyanakkor vitathatatlanul tehetséges, szorgalmas és céltudatos is. A film elénk tár egy életet, ami tele van csillogással és szenvedéssel egyaránt. Ronaldo nyíltan beszél arról, hogy testvére alkoholizmussal küzd, csakúgy mint néhai édesapja. Az édesanyja azt is bevallotta, hogy ő maga gyakran volt elhunyt férje szenvedélybetegségének áldozata.

A küzdelmek ellenére Ronaldo a tőle telhető legjobb módon éli az életét. “Én a legjobbnak születtem. Az életemet is így élem.” Mondja ezt az a sztár, aki sohasem születhetett volna meg, ha az orvosok elvégzik az édesanyja által annyira kívánt abortuszt. De jó hogy nem tették!

Forrás: Live Action
Fordította: Gedeon Anna